Product Philosophy

Son Yazılar


Product Philosophy

Push Bildirimlerin Dijital Pazarlamadaki Önemi

Push bildirimler ile kullanıcılarınızı düşük maliyetlerle dönüşüm gerçekleştirmek üzere hedefleyebilir ve kişiselleştirilmiş mesajlarla onlara istediğiniz anda erişebilirsiniz.

Murat OvaMurat Ova

Sosyal medya ve arama motoru reklamcılığı; marka bilinirliğinizi artırmak ve korumak, müşterilerin katılımını sürdürmek ve aktivasyon süreçlerinde (awareness, consideration, decision, purchase vb.) kullanılmak üzere hızla yaygınlaşmaktadır. Ancak hepimizin yaşadığı gibi pazar paylaşımı o kadar rekabetçi hale geldi ki, müşterilerinize organik olarak ulaşmak için Google ve Facebook gibi platformları kullanmak, bu platformlardaki reklam dominasyonu sonrası rasyonel geçerliliğini yitirdi.

Bu mecralarda başarılı olurken yüksek reklam yatırımlarından kaçınmak da artık neredeyse imkansız.

Buna ek olarak kullanıcıların 90%‘ının görüntülemeyeceğini bile bile kurgulanan mailing stratejileri, Türkiye’deki top 100 perakendecinin 30’undan yaptığımız çıkarıma göre; elde edilen gelirin 2%’sine etki etmekten öteye geçemiyor.

Dijital dönüşüm oranlarınız bayatlamaya mı başladı?

Çare: Push Bildirimler

Globalizasyon ile değişen kültürler ve yaşam biçimleri sonrası, şehir insanının telefonundan ayrılmadığı bir patolojik davranış popülasyonuna girdik, bilgiye ve hizmetlere erişim oranını domine eden mobil cihazlar, omni-channel kurguların çekirdek noktası haline geldi, giderek daha fazla sayıda insan servis/hizmet ve internet alışkanlıklarını mobil olarak gerçekleştirmeyi tercih ediyor ve incremental bir trend haline gelen bu durum, genç nüfusa oranla artan akıllı telefon penetrasyonunun da etkisiyle, uzun bir süre büyüme trendini koruyacak gibi görünüyor.

Push bildirimler, kullanıcıların mobil cihazında gösterim alan doğal bir mesajlaşma ve bildirim yöntemidir, masaüstü versiyonlarda ise bildirimler tarayıcılar üzerinden gönderilmektedir.

Push notifications
Push bildirimler kullanıcıların günlük hayatlarında da karşılaştıkları bir mobil
davranış türü olduğu için kullanıcılar bildirimleri sıklıkla okuyor ve önemine göre aksiyon alabiliyorlar.

Gizlilik Endişeleri

Neredeyse yok! bir kullanıcıdan bildirim izni aldığınızda, bu sürecin Google API’ı tarafından kontrol edilmesi işleminden sonra, kullanıcı bilgilerinin üçüncü taraflara satılması veya ulaşması gibi endişelere bu teknolojide yer yok. Bir kullanıcı push bildirimlerinizi almak istemezse, aboneliğini iptal etmek veya opt-out duruma geçmesi oldukça kolay, sadece tek bir tıklama ile bu mümkün.

Push bildirimler.
Push bildirimler ile kullanıcılara istediğiniz anda erişebilmeniz mümkün.

Google Analytics ve Push Bildirimler

Göndermiş olduğunuz bildirimlerin performansını ölçümlemek ve analiz etmek önemli. Web sitesi aracılığıyla gönderilen push bildirimlerin performansını ölçümlemek için UTM parametrelerini kullanabilirsiniz, mobil uygulamalardaki bildirimlerin performansını izlemek içinse Firebase ve Adjust gibi 3rd party ürünleri kullanabilmek mümkün.

Örnek UTM Yapısı

https://test.com/ev-dekorasyonu?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=gece-indirimleri

Google Analytics Kanal Gruplaması

Google Analytics’teki Görünümü

Push Bildirim İstatistikleri

comScore’un yapmış olduğu araştırmalarda 18-34 yaş grubundaki kullanıcıların 33%‘ünün kendilerine push bildirim gönderilmesini her zaman kabul ettiği, 30%‘unun ise sıklıkla kabul ettiği görülmektedir.

https://www.statista.com/statistics/826768/volume-push-notifications-prompt-smartphone-users-stop-using-app/

Sıklıkla Tercih Kurgular

Ücretsiz Push Bildirim Servisi

Ücretsiz push notification servisleri arasında benim favorim OneSignal, denemek için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://onesignal.com/webpush

Yazı ile ilgili sorularınız veya danışmanlık talepleriniz için LinkedIn üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Sonraki yazıda görüşmek üzere.

Keep yourself poet.

Yorumlar0
Hiç yorum yok.